Scouts

Scouts is de speltak voor kinderen van 11 tot 15 jaar oud.

Vanaf de scouts wordt er in mindere mate met thema's gewerkt. Door hun leeftijd krijgen de scouts een grotere variatie aan programma's. Ze worden uitgedaagd om dingen te bouwen en om scoutingtechnieken zoals kaartlezen, routetechnieken en knopen te beheersen. Daarnaast zitten de programma's van de scouts echter ook vol met spellen als levend stratego, vlagveroveren en meer!

De scouts doen elk jaar mee aan de Regionale ScoutingWedstrijden (RSW). Dit is een evenement wat met ca. 20 andere scoutingverenigingen uit de regio gehouden wordt in het voorjaar. Dit evenement duurt één weekend (vrijdag t/m zondag) en de scouts worden beoordeeld op hun vaardigheden, met betrekking tot samenwerking, koken, routetechnieken, spelen en meer! Als de groep bij de beste 3 van dit weekend hoort mogen ze naar de Landelijke ScoutingWedstrijden (LSW) en krijgen ze een prijs. De LSW wordt meestal in juli gehouden en biedt nóg meer uitdaging dan de RSW. Het een hele prestatie om naar de LSW geweest te zijn, maar vooral ook een geweldige ervaring!

Daarnaast gaan de scouts elk jaar op een zomerkamp van 5 dagen op een leuke locatie. Tijdens het kamp worden er allerlei leuke dingen gedaan, zo was het thema afgelopen jaar 'Wie is de mol?'

Lijkt het je leuk om een keer mee te doen met de scouts? Dan ben je op vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 van harte welkom! Voor vragen kun je contact opnemen met de Scoutsleiding.

Geïnteresseerd?

Iedereen is welkom op Scouting. Als je aan de hand van deze beschrijving interesse hebt gekregen voor Scouting, kom dan vooral eens kijken! Je mag altijd 2x vrijblijvend meedoen met de speltak van jouw leeftijd. Daarna mag je beslissen of je het leuk genoeg vindt.

Kom dus vooral eens kijken! Ons adres is te vinden onder contact.