Nieuws

Sponsor ons gratis via Sponsorkliks!

Bestel je wel eens wat online? Sponsor dan nu Scouting Saksenheerd gratis via Sponsorkliks! Hoe werkt dit?👀
 
↳ Klik op de website waar je iets online wilt bestellen.
↳ Doe je bestelling!📲
 
Je sponsort onze mooie vereniging met elke online bestelling via Sponsorkliks! Doe mee en deel dit ook met anderen!🤩
 
 109113791_3321517774536209_4298912362636971603_o.jpg

Opkomsten vanaf 12 juni

Wij zijn erg blij dat we de afgelopen weken weer opkomsten konden draaien. Het doet ons goed weer enthousiaste kinderen te ontvangen in deze bijzondere tijd. Vanaf 1 juni zijn er opnieuw versoepelingen die effect hebben op onze opkomsten. Wij zullen de veranderingen en maatregelen die hetzelfde blijven toelichten.

Vanaf 12 juni draaien we weer opkomsten op de tijden zoals je die van ons gewend bent! Alleen voor explorers zijn de opkomst tijden iets anders. Dat wil tevens zeggen dat alle speltakken weer als volledige groep gaan draaien. Iedereen is dus weer wekelijks welkom! Hier een overzicht:

Bevers (5 t/m 7 jaar): zaterdag van 10.30 uur t/m 12.00 uur

Welpen (7 t/m 11 jaar): zaterdag van 13.30 uur t/m 15.30 uur

Scouts (11 t/m 15 jaar): vrijdag van 19.00 uur t/m 21.00 uur

Explorers (15 t/m 18 jaar): vrijdag van 19.30 t/m 21.30 uur

 

Maatregelen die blijven
Er zijn maatregelen die blijven gelden, we sommen ze hier nog even op:

 • Houdt uw zoon/dochter alstublieft thuis wanneer hij of zij ziekteverschijnselen heeft;
 • De opkomsten vinden alleen buiten plaats;
 • Bij slecht weer zal de opkomst niet doorgaan. Hierover informeert de speltak u dan tijdig;
 • We verstrekken geen eten en drinken. Als uw zoon/dochter iets te drinken wil hebben tijdens de opkomst, zal dit zelf moeten worden meegenomen;
 • Het gebouw blijft dicht, de toiletten zijn alleen vanaf buiten toegankelijk, voor maximaal 1 kind per keer. Tussen alle opkomsten worden de toiletten grondig gereinigd;
 • Alle speltakken draaien gescheiden van elkaar en er zal geen interactie plaatsvinden tussen kinderen of leiders van verschillende speltakken;
 • Wij verzoeken alle ouders die hun kinderen komen brengen om in de auto te blijven, en niet te kijken bij het opstellen. Voor het halen en brengen maakt u gebruik van onze kiss & ride;
 • Alle kinderen die met de fiets komen, zetten ze hun fiets in het aangegeven fietsvak.;
 • Alle kinderen en leiders wassen hun handen voor en na de opkomst. Hiervoor kan iedereen gebruik maken van de wasserette.

Versoepelingen

Naast de maatregelen die blijven, zijn er ook enkele versoepelingen. Deze versoepelingen sommen we hier op:

 • Alle speltakken draaien weer volgens de oude opkomsttijden;
 • Kinderen tot en met 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden;
 • Bevers en welpen hoeven geen 1,5 meter afstand te houden van de leiding. Leiding onderling blijft wel 1,5 met afstand van elkaar houden;
 • Scouts en explorers moeten wel 1,5 meter afstand houden van de leiding. Leiding onderling blijft ook 1,5 meter afstand van elkaar houden;
 • Tijdens de opkomsten zullen de volledige leidingteams weer aanwezig zijn.

Zomerkamp scouts

Voor de scouts staat een zomerkamp naar Austerlitz gepland van zaterdag 18 juli tot en met woensdag 22 juli. Vanuit Scouting Nederland hebben wij een protocol ontvangen over de invulling voor zomerkampen. Uiteraard hebben wij dit protocol uitvoerig nagelezen. Helaas hebben wij als vereniging moeten concluderen dat het zomerkamp in combinatie met alle gestelde maatregelen niet haalbaar is. Wij hebben daarom moeten besluiten het zomerkamp helaas niet door te laten gaan. Wij snappen dat iedere scout hier naar uit heeft gekeken, maar het is voor ons te moeilijk om iets moois te organiseren. Het leidingteam van de scouts is druk bezig om te kijken naar een alternatief om de scouts toch een leuke dag te bezorgen!

Brengen en halen van uw kind(eren)

Wanneer u uw kind(eren) komt brengen en ophalen met de auto, maakt u gebruik van onze 'kiss & ride'. Hierbij kunt u uw kind(eren) afzetten en ophalen bij de toegangspoort. U blijft zelf in de auto zitten. Als er al een auto voor de toegangspoort staat te wachten, sluit u netjes achter deze auto aan. Na het brengen of ophalen kunt u uw auto draaien op de parkeerplaats van voetbalvereniging Ajax Breedenbroek. De 'kiss & ride' zal begeleid worden door een leider.

Als u uw kind komt brengen en ophalen met de fiets, blijf dan ook buiten het scoutingterrein. Laat uw kind zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar scouting gaan als hij of zij oud genoeg is. Fietsen van jeugdleden kunnen worden geparkeerd in een aangegeven vak.

Wasserette 

Ieder kind volgt bij aankomst op het gebouw pijlen die leiden naar een wasserette. Alle kinderen en leiders wassen hier, voor en na de opkomst, hun handen goed. Er is maximaal 1 kind tegelijkertijd in de sanitaire ruimte toegestaan. De leiding zal dit begeleiden. Om het meeste uit de kortere opkomsten te kunnen halen, vragen wij u uw kind thuis alvast naar het toilet te laten gaan.

Maar hoe gaat dat in zijn werk? Wij laten het je in onderstaand filmpje zien!

Klik hier voor een instructievideo!

Posters
We hebben de maatregelen in onderstaande overzichten nogmaals samengevat. Wij vragen u deze goed door te lezen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. 

Mocht u uw zoon of dochter op dit moment liever (nog) niet naar scouting laten gaan, dan vragen we u vriendelijk om dit aan te geven aan de teamleider van uw speltak, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Mocht dit later veranderen, kunt u dit natuurlijk ook altijd weer aangeven.

Voor meer informatie of wil je een kijkje nemen als je nog geen lid bent? Neem contact op met de speltak.

Houd je aan de regels! Samen gaan we weer op avontuur.

 

Hieronder vindt u een duidelijk overzicht met regels voor jeugdleden en regels voor ouders/verzorgers.

Informatie voor jeugdleden

Poster regels jeugdleden covid-19 nieuw-1.jpg

 

Informatie voor ouders/verzorgers

Poster informatie ouders en verzorgers covid-19.jpg

Scouts got talent 2017!

Ook dit jaar gaan we het jaar weer spetterend uit met de scouts, explorers en de stam. Heb jij iets dat je goed kunt of heb je een verborgen talent en wil je dat nu laten zien? Dan is dit je kans!

Op 22 december 2017 organiseert scouting Saksenheerd haar eerste ‘Scouts got Talent’! Tijd om jouw talent te laten zien.

Geef je dus nu op door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

poster Scouts got talent

Ontdek en beleef de bevers!

Voor enthousiaste kinderen tussen de 5 en 7 jaar zijn er de bevers! De opkomst start iedere zaterdag om 10.30 uur en is om 12.00 uur afgelopen. Met elkaar beleven we iedere opkomst avonturen zodat je Scouting kunt blijven ontdekken! Ben jij actief, graag buiten en heb je zin om van alles te ontdekken? Kom dan gezellig eens bij ons kijken!