Opkomsten tijdens het coronavirus

Vanaf vrijdag 15 mei 2020 gaan we het avontuur weer aan! Om de veiligheid en gezondheid van u en uw kind(eren) te waarborgen hebben wij als Scouting Saksenheerd maatregelen getroffen om de opkomsten tijdens het coronavirus zo goed mogelijk te laten verlopen. De opkomsttijden worden tijdelijk aangepast, om ervoor te zorgen dat er voldoende ruimte is tussen 2 speltakken om geen contact met elkaar te hebben, en zodat onze vrijwilligers tussen de opkomsten de toiletten en de gebruikte spelmaterialen kunnen reinigen. Wij zullen daarom, tot nader bericht, met de volgende opkomsttijden draaien:

Bevers (5 t/m 7 jaar): zaterdag van 10.00 uur t/m 11.00 uur

Welpen groep 1 (7 t/m 11 jaar): zaterdag van 12.30 uur t/m 14.00 uur

Welpen groep 2 (7 t/m 11 jaar): zaterdag van 14.30 uur t/m 16.00 uur

Scouts (11 t/m 15 jaar): vrijdag van 19.00 uur t/m 20.30 uur

Explorers (15 t/m 18 jaar): vrijdag van 20.45 uur t/m 22.15 uur

Stam (18 t/m 99 jaar): Geen opkomsten

De speltakken welpen en scouts zijn opgedeeld in twee kleinere groepen. Zo draaien de welpen twee opkomsten met kleine groepen op de zaterdag en zullen de scouts de ene week met een kleine groep draaien en de andere week met de andere kleine groep. De teamleider van de speltak informeert u in welke groep uw zoon of dochter zit. Daarnaast zorgen wij ervoor dat speltakken elkaar niet tegen komen. Hiervoor zit voldoende tijd tussen de opkomsten. Ook zijn alle opkomsten 30 minuten korter dan normaal. Elke opkomst zal geleid worden door maximaal 3 leiders.

Brengen en halen van uw kind(eren)
Wanneer u uw kind(eren) komt brengen en ophalen met de auto, maakt u gebruik van onze 'kiss & ride'. Hierbij kunt u uw kind(eren) afzetten en ophalen bij de toegangspoort. U blijft zelf in de auto zitten. Als er al een auto voor de toegangspoort staat te wachten, sluit u netjes achter deze auto aan. Na het brengen of ophalen kunt u uw auto draaien op de parkeerplaats van voetbalvereniging Ajax Breedenbroek. De 'kiss & ride' zal begeleid worden door een leider.

Als u uw kind komt brengen en ophalen met de fiets, blijf dan ook buiten het scoutingterrein. Laat uw kind zoveel mogelijk op eigen gelegenheid naar scouting gaan als hij of zij oud genoeg is. Fietsen van jeugdleden kunnen worden geparkeerd in een aangegeven vak.

Wasserette
Ieder kind volgt bij aankomst op het gebouw pijlen die leiden naar een wasserette. Alle kinderen en leiders wassen hier, voor en na de opkomst, hun handen goed. Er is maximaal 1 kind tegelijkertijd in de sanitaire ruimte toegestaan. De leiding zal dit begeleiden. Om het meeste uit de kortere opkomsten te kunnen halen, vragen wij u uw kind thuis alvast naar het toilet te laten gaan.

Maar hoe gaat dat in zijn werk? Wij laten het je in onderstaand filmpje zien!

Klik hier voor een instructievideo!

Maatregelen
We hebben de maatregelen in onderstaande overzichten nogmaals samengevat. Wij vragen u deze goed door te lezen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Mocht u uw zoon of dochter op dit moment liever (nog) niet naar scouting laten gaan, dan vragen we u vriendelijk om dit aan te geven aan de teamleider van uw speltak, zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Mocht dit later veranderen, kunt u dit natuurlijk ook altijd weer aangeven.

Voor meer informatie of wil je een kijkje nemen als je nog geen lid bent? Neem contact op met de speltak.

Houd je aan de regels! Samen gaan we weer op avontuur.

Hieronder vindt u een duidelijk overzicht met regels voor jeugdleden en regels voor ouders/verzorgers.

Informatie voor jeugdleden

Poster regels jeugdleden covid-19-1.jpg

Informatie voor ouders/verzorgers

Poster informatie ouders en verzorgers covid-19.jpg

Wachtlijst welpen? Kom naar de bevers!

Door het grote succes van de speltak welpen hebben wij op dit moment te maken met een wachtlijst. Bent u geïnteresseerd in de welpen, neem contact op met de welpenleiding voor de mogelijkheden! De welpen hebben op zaterdagmiddag van 13.30 tot en met 15.30 uur opkomst.

Is uw zoon/dochter 7 jaar? Kom dan gezellig een kijkje nemen bij de bevers!

Bekijk een filmpje van de bevers!

De bevers zoeken jou!

Scouts got talent 2017!

Ook dit jaar gaan we het jaar weer spetterend uit met de scouts, explorers en de stam. Heb jij iets dat je goed kunt of heb je een verborgen talent en wil je dat nu laten zien? Dan is dit je kans!

Op 22 december 2017 organiseert scouting Saksenheerd haar eerste ‘Scouts got Talent’! Tijd om jouw talent te laten zien.

poster Scouts got talent

Ontdek en beleef de bevers!

Voor enthousiaste kinderen tussen de 5 en 7 jaar zijn er de bevers! De opkomst start iedere zaterdag om 10.30 uur en is om 12.00 uur afgelopen. Met elkaar beleven we iedere opkomst avonturen zodat je Scouting kunt blijven ontdekken! Ben jij actief, graag buiten en heb je zin om van alles te ontdekken? Kom dan gezellig eens bij ons kijken!