Lid worden

Uw zoon of dochter kan altijd de eerste keren vrijblijvend meedraaien. Zo hopen we een goede indruk achter te kunnen laten van wat Scouting is. Na een aantal keren kijken zult u van de leiders een inschrijfformulier meekrijgen. U kunt dan de keuze maken of uw zoon of dochter bij Scouting wilt laten gaan. 

Na het aanmelden zal de leiding van de betreffende speltak informatie geven over de installatie. Tijdens deze installatie worden de blouse en groepsdas uitgereikt.

Kosten

De contributie voor het lidmaatschap bedraagt vanaf 1 januari 2018 €75,- per jaar en wordt per automatische incasso 3 keer in het jaar afgeschreven.

De kosten voor installatie van een nieuw lid bedragen eenmalig €25,- en wordt contant overhandigd aan de leiders van de betreffende speltak.

Overvliegen

De speltakken bij scouting zijn ingedeeld op leeftijd. Wanneer uw kind ouder wordt, zal deze overvliegen naar de volgende speltak. Het overvliegen gaat altijd in duo's of groepjes, zodat de drempel van de nieuwe speltak kleiner is, en de kinderen niet in hun eentje in een nieuwe groep terecht komen. 

Het overvliegen is niet alleen afhankelijk van de leeftijd van het kind. De leiding van de betreffende speltak zal altijd beslissen of een kind klaar is om over te vliegen naar de volgende speltak. Als u wilt weten wat de reden is dat uw kind wel, of juist niet, gaat overvliegen kunt u hiervoor contact opnemen met de leiders van de speltak van uw kind. 

Afmelden

Om uw zoon of dochter af te melden kunt u het afmeldformulier vragen bij de leiding van de betreffende speltak, of deze hieronder downloaden en afdrukken. U levert vervolgens het ingevulde afmeldformulier samen met de blouse en das in bij de leiding van de betreffende speltak. Het lidmaatschap zal dan worden beëindigd. 

Afmeldformulier