Lid worden

Uw zoon of dochter kan altijd de eerste keren vrijblijvend meedraaien. Zo hopen we een goede indruk achter te kunnen laten van wat Scouting is. Na een aantal keren kijken zult u van de leiders een inschrijfformulier meekrijgen. U kunt dan de keuze maken of uw zoon of dochter bij Scouting wilt laten gaan. 

Na het aanmelden zal de leiding van de betreffende speltak informatie geven over de installatie. Tijdens deze installatie wordt de groepsdas uitgereikt.

Kosten

De contributie voor het lidmaatschap bedraagt vanaf 1 januari 2023 € 84,- per jaar en wordt per automatische incasso 3 keer in het jaar afgeschreven.

De kosten voor installatie van een nieuw lid bedragen eenmalig €12,50. Hiervan bestaat € 7,50 uit borg voor de groepsdas, en de overige € 5,- als eenmalige bijdrage voor de insignes. Je regelt zelf een passende ScoutFit blouse. Deze is nieuw verkrijgbaar op de ScoutShop. Je overhandigd het inschrijfgeld bij de installatie contant aan de leiders van de betreffende speltak.

Overvliegen

De speltakken bij scouting zijn ingedeeld op leeftijd. Wanneer uw kind ouder wordt, zal deze overvliegen naar de volgende speltak. Het overvliegen gaat altijd in duo's of groepjes, zodat de drempel van de nieuwe speltak kleiner is, en de kinderen niet in hun eentje in een nieuwe groep terecht komen. 

Het overvliegen is niet alleen afhankelijk van de leeftijd van het kind. De leiding van de betreffende speltak zal altijd beslissen of een kind klaar is om over te vliegen naar de volgende speltak. Als u wilt weten wat de reden is dat uw kind wel, of juist niet, gaat overvliegen kunt u hiervoor contact opnemen met de leiders van de speltak van uw kind. 

Afmelden

Om uw zoon of dochter af te melden kunt u het afmeldformulier vragen bij de leiding van de betreffende speltak, of deze hieronder downloaden en afdrukken. U levert vervolgens het ingevulde afmeldformulier samen met de blouse en das in bij de leiding van de betreffende speltak. Het lidmaatschap zal dan worden beëindigd. 

Afmeldformulier

Gedragscode vrijwilligers

Bij Scouting Saksenheerd hechten we veel waarde aan een veilige en gezonde omgeving voor al onze leden. Zo zijn al onze vrijwilligers in het bezit van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en hebben wij binnen onze vereniging een erg open cultuur waar er voor iedereen altijd de gelegenheid is om zich te uiten. Daarom vinden wij het belangrijk om een veilige plek aan te bieden bij wie u alle zorgen betreffende uw kind, een ander lid of één van onze vrijwilligers kwijt kunt. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze vertrouwenspersoon, Anneke, op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze gedragscode voor onze vrijwilligers is onderstaand in te zien.  

Gedragscode