Welpen

Welpen is de speltak voor kinderen van 7 tot 11 jaar oud. 

Bij de welpen werken we met allerlei thema's. Een voorbeeld hiervan is het ridderthema. Zo was er ooit een koning zonder ridders. Hij vroeg de welpen om hulp. Deze middag werden dus alle welpen een ridder. Hiervoor moesten ze natuurlijk allemaal een helm, zwaard en schild hebben. Daarnaast werd er deze middag geoefend in ringsteken (in een kruiwagen), balanceren met zwaard en schild een moesten ze zich in het bos verstoppen voor de vijand. 

Ook wordt er bij de welpen regelmatig geknultseld. Zo maken we bootjes waarmee we op de beek gaan varen, maken we vliegers van vuilniszakken en maken we ons eigen dorp van papier. 

Verder zijn we ook vaak in het bos te vinden. Hier zwaaien we bijvoorbeeld met een touw over de beek, bouwen we hutten van takken en gaan we spoorzoeken.

Bent u geïnteresseerd in de welpen? Kom dan eens kijken op zaterdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur, of neem contact op met de welpenleiding!

Geïnteresseerd?

Iedereen is welkom op Scouting. Als je aan de hand van deze beschrijving interesse hebt gekregen voor Scouting, kom dan vooral eens kijken! Je mag altijd 2x vrijblijvend meedoen met de speltak van jouw leeftijd. Daarna mag je beslissen of je het leuk genoeg vindt.

Kom dus vooral eens kijken! Ons adres is te vinden onder contact.