Bevers

Bevers is de speltak voor kinderen van 5 tot 7 jaar oud.

Bij de bevers werken we in het spelthema Hotsjietonia. Dit is een fictief dorp dat bewoond is door 10 themafiguren die elk gebonden zijn aan één van de activiteitengebieden van Scouting Nederland. Vrijwel elke week komt er een andere themafiguur aan bod waar we die opkomst mee bezig zijn.

Zo vonden we eens overal in ons gebouw blauwe spinnenwebben. Na navraag gedaan te hebben bij themafiguur Bas Bos bleek dat dit web afkomstig was van Anansi de spin. Deze spin komt echter uit de tropen en kan niet overleven in ons koude klimaat. We zijn dus snel in het boek op zoek gegaan naar deze (houten) spin en hebben deze gevangen zodat we deze konden terugsturen naar Afrika. Daarnaast hebben we zelf een spinnenweb geprobeerd te maken met wol, en hebben we onze eigen minispinnetjes gemaakt.

Het leidingteam van de bevers kan meer vertellen over Hotsijetonia, de themafiguren en de toepassing in het programma.

Lijkt het u leuk om een keer te komen kijken? Kom dan met uw zoon/dochter vrijblijvend een keer meedraaien op zaterdagochtend van 10:00 tot 11:30, of neem contact op met de beverleiding!

Geïnteresseerd?

Iedereen is welkom op Scouting. Als je aan de hand van deze beschrijving interesse hebt gekregen voor Scouting, kom dan vooral eens kijken! Je mag altijd 2x vrijblijvend meedoen met de speltak van jouw leeftijd. Daarna mag je beslissen of je het leuk genoeg vindt.

Kom dus vooral eens kijken! Ons adres is te vinden onder contact.